Uitbreiding Christelijk College De Noordgouw te Heerde


HEERDE – Bouwbedrijf Van laar heeft zijn bouwkundige werkzaamheden ten behoeve van de uitbreiding van Christelijk College De Noordgouw te Heerde opgeleverd. De school is zelf bezig met de afronding van de laatste onderdelen die zij in eigen beheer uitvoeren en de inrichting van de lokalen. De uitbreiding zal in het nieuwe schooljaar in gebruik worden genomen.

 

Hoe het was

De uitbreiding heeft plaats gevonden onder het “Open Leer Centrum” (OLC) aan de voorzijde bij de Eperweg. Dit deel is ca. 15 jaar geleden bij De Noordgouw aangebouwd. Deze vleugel bestaat uit een 1e verdieping met computer werkplekken, bibliotheek en studieruimte. Daaronder bevond zich een buitenverkeersruimte die aansloot op het parkeerterrein. In de oude situatie was het OLC via een loopbrug alleen op de 1e verdieping vanuit het hoofdgebouw te bereiken.

 

De uitbreiding

Onder het huidige OLC zijn nu meerdere lokalen gerealiseerd. Ook is de ruimte op de begane grond tussen de OLC-vleugel en het hoofdgebouw dicht gebouwd. Er is dus in de nieuwe situatie ook op de begane grond een verbinding tussen de OLC-vleugel en het hoofdgebouw met een eigen entree en een magazijnruimte. De totale uitbreiding omvat ca. 500m2.

 

Ontwerp: Cees Groen b.v.