Verbouw en uitbreiding woonhuis te Emst


EMST - Vaak voldoet een woning niet meer aan alle wensen van de nieuwe bewoners. Dit was ook het geval bij de nieuwe eigenaren van een vrijstaande woning aan de Tolweg in Emst. Zij wensten een grote woonkeuken met aparte toiletruimte en een aantal aanpassingen in de bestaande woning. Het project wordt in bouwteam gerealiseerd, waarbij Van Laar, onder andere in samenwerking met Bgreen engineering, ook haar bijdrage mocht leveren om de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar het bouwplan.

 

De woning wordt uitgebouwd aan de noordzijde, waardoor er een ruime woonkeuken ontstaan. De uitbouw wordt voorzien van een dwarskap die qua ontwerp en detaillering past bij de uitstaling van het huidige woonhuis. In deze woonkeuken wordt een op maat gemaakte keuken geplaatst en wordt de nieuwe vloer direct voorzien van vloerverwarming. Ook zal tijdens de verbouw een aparte rolstoeltoegankelijke toiletruimte worden gerealiseerd.

 

Overige aanpassingen zijn een aantal draaiende delen in de gevel, wijzigen en moderniseren van een aantal installatietechnische zaken en de realisatie  van  de door de klant zo gewenste  gassfeerhaard. Door de klant wordt ook waarde gehecht aan duurzaamheid, wat zich naast andere maatregelen als laagtemperatuur verwarming onder andere uit in het gebruik van zonnepanelen.

 

Door de bouwteamsamenwerking is er een effectief en snel voorbereidings- en uitvoeringstraject tot stand gekomen dat perfect aansluit aan het gewenste verhuismoment van de opdrachtgever.  Zo wordt verbouwen leuk!