Ontspannen midden in de Veluwse natuur


VAASSEN – Dat recreanten onze Veluwe weten te waarderen als uniek vakantieverblijf blijkt uit de hoge ranking van de Veluwe als toeristische trekplekster. Als je dan in dat grootste aangesloten natuurgebied van Nederland een eigen plek kan bemachtigen midden in die natuur, niet in een recreatiepark, maar standalone direct aan het Kroondomein, dan is dat een lot uit de loterij.

 

Dan was er nog de uitdaging van het gebouw zelf. Dat is een creatief ontwerp geworden, waarbij, in de beperkte toegestane bouwvolumes in dit kwetsbare gebied, toch veel luxe in het recreatieverblijf is gerealiseerd. Met een grote hoeveelheid glas in de gevel zitten de bewoners eigenlijk direct in de natuur. Met natuurlijke materialen heeft de architect gezorgd voor de passing in het landschap.

 

Deze unieke woning heeft een geïsoleerde vloer op zand met een bouwsysteem waarin isolatie tevens de randkist van de vloer vormt die het gewicht van het gebouw eenvoudig kan dragen, omdat het een houtskelet systeem betrof. Het skelet is geprefabd in de gevel is voorzien van Siberisch lariks, duurzaam en fraai. Eenvoud siert het ontwerp om daarmee te onderstrepen dat basic en tiny (compact) geweldig goed samen kunnen gaan met gebruiksgemak en woon-/leefgenot.

 

De bewoners hebben de eerst prachtige dagen met laaghangende mist over de weilanden en wit aangevroren bomen en heide in een prachtige ochtendzon mogen beleven. Ze ervaren de rust en voelen zich thuis op de Veluwe!