Kantoor optopping Pannekoek GWW Vaassen


VAASSEN – Op het industrieterrein Eekterveld in Vaassen realiseert Bouwbedrijf Van Laar een optopping van het kantoorpand van Pannekoek GWW. Door de groei van het bedrijf werd er gezocht naar meer kantoorruimte. Een extra verdieping bleek de beste oplossing, omdat hier in het verleden tijdens de nieuwbouw van het pand al rekening mee was gehouden.
 
Op de huidige dakvloer wordt een extra verdieping gerealiseerd welke ruimte biedt voor een ruime vergaderruimte, 2 extra kantoren met ca. 4 werkplekken, sanitaire voorzieningen, een pantry en een dakterras. Het geheel is straks te bereiken via een fraaie stalen trap in het midden van de verdieping.
 
De dakopbouw wordt opgebouwd door middel van een staalconstructie, grote aluminium gevelpuien welke straks een breed uitzicht geven over de rand van het Eekterveld en sandwichelementen welke aan de buitenzijde afgewerkt worden met een beplating in de kleur van de huidige kozijnen. Er is bewust voor deze bouwmethode gekozen in verband met een snellere bouwtijd en laag gewicht van de opbouw op het dak.
 
Ontwerp: Bouwontwerp de Jong Vaassen