Bouwbedrijf Van Laar gehuisvest in verduurzaamd bedrijfspand


WAPENVELD – Bouwbedrijf Van Laar heeft haar naar label A verduurzaamde bedrijfspand in Wapenveld in gebruik genomen. Na het realiseren van de verbouwing en de uitbreiding is het pand voorzien van een nieuwe inrichting en zijn zowel de timmerwerkplaats als het kantoor verhuist. Een prettige werkruimte, waarmee we weer klaar zijn voor de toekomst. 
 
Het bedrijfspand aan de Vlijtweg is uitgebreid met een bedrijfshal, die nu ruim twee keer zo groot is geworden. Deze dient als opslag en werkplaats. Daarnaast is de timmerwerkplaats volgens de huidige eisen ingericht, zodat wij in staat zijn om ook hier zelf machinale houtwerkingen uit te voeren. Het complete dak van het pand is voorzien nieuwe dakbedekking en nieuwe lichtstraten welke een hogere isolatiewaarde hebben. Op het dak van de uitbreiding zijn zonnepanelen geplaatst voor eigen gebruik. De bestaande overheaddeur is ook vervangen door een nieuwe en de puien en luifels zijn aangepakt, zodat alles weer in één lijn is en een frisse uitstraling heeft gekregen. 
 
In een deel van de bedrijfshal is een nieuwe verdiepingsvloer gerealiseerd, welke ruimte biedt voor een kantine, serverruimte en archief. Aan de voorzijde van het pand is een nieuw raamkozijn in de gevel geplaatst, wat resulteert in een mooi uitzicht op de Groteweg, maar ook meer licht in  de kantine, wat nog wordt versterkt door de glaswand tussen werkplaats en de eetgelegenheid. De kantine is vanuit de werkplaats te bereiken via een stalen trap die is opgehangen aan de staalconstructie, zodat de ruimte op de begane grond vrij blijft van draagconstructies. De verlichting in de hal en aan de buitenzijde van het pand is vernieuwd met LED verlichting, zodat er naast een betere spreiding van het licht op de werkplekken ook minder energie verbruikt wordt. 
 
De kantoren zijn gestript en volledig gemoderniseerd. Op de begane grond is een ruime vergaderruimte gerealiseerd met een fotowand van een mooi Veluws bos. In de entreehal is een nieuwe trap geplaats, met een andere looprichting,  resulterend in minder vierkantenmeters verkeers- en meer kantoorruimte. Op de verdieping zijn glaswanden geplaats om meer openheid te creëren en zoveel mogelijk daglicht te behouden.
 
Alle ruimtes zijn voorzien van nieuwe data-bekabeling en LED-armaturen. In de kantoorruimtes is tevens een gebalanceerd-ventilatiesysteem met warmteterugwinning geplaatst. Dit zorgt voor frisse lucht en  dat er zo min mogelijk warmte en dus energie verloren gaat tijdens de koudere maanden.
 
De kantoren zijn opnieuw gestoffeerd en voorzien van nieuw kantoormeubilair passend in de huidige tijd.
 
Kortom wij hebben weer een prachtige, duurzame werklocatie, waarmee wij onze klanten optimaal kunnen bedienen. En dankbaar zijn wij dat wij dit mochten realiseren!
 
Bent u benieuwd naar het resultaat? Kom dan gerust eens langs!