Een droom wordt werkelijkheid: Vakantiehuis De Rode Beer te Heerde


HEERDE – Half oktober is het startschot gegeven voor de realisatie van een vakantiehuis op de Veluwe voor mensen met een beperking en hun familie en/of begeleiding. Een mijlpaal voor de oprichters en vrijwilligers van Stichting De Rode Beer.

 

De stichting is opgericht door Hendriecke & Jack Augustinus, in liefdevolle herinnering aan hun gehandicapte dochter Hanne Jolein. Zij hebben zelf ervaren hoe belangrijk het is dat er momenten zijn waarop je je kunt opladen en nieuwe energie kunt opdoen. Het vakantiemoment is daarin onmisbaar. En dat is niet alleen hun verhaal, maar ook dat van veel andere mensen die intensieve zorg geven aan hun kind, partner, grootouder of cliënt.

 

Doel Stichting De Rode Beer

Dat inspireerde hen om in 2008 deze stichting op te richten met als doel het realiseren van een vakantiehuis voor mensen met een handicap, waar ze samen met ouders/vrienden/begeleiders optimaal kunnen genieten. De locatie zou sfeervol moeten zijn, voorzien van alle noodzakelijke zorgfaciliteiten en gelegen op loop/-duw afstand van voorzieningen zoals winkels, supermarkt, eetgelegenheden, bushalte en apotheek.

 

Vakantiehuis voor grotere zorgbehoefte

Aan de Jasmijnstraat 2 in Heerde is een pand aangeschaft dat, na verbouw, aan al die criteria voldoet. Het vakantiehuis wordt sfeervol ingericht voor haar bezoekers en wordt voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten om zorg optimaal te kunnen verlenen. Het gaat plaats bieden aan 2 tot 10 personen. In het huis wordt een separaat appartement ingericht waarin tijdens de vakantie vrienden of familie meerdere dagen  kunnen worden ontvangen.

 

Meerdere slaapkamers zijn ingericht voor een grotere zorgbehoefte, bijvoorbeeld door een directe verbinding met een ruime douchegelegenheid en een tilsysteem. Daarnaast komt er een “ouderkamer” die direct gelegen is naast de zorgkamers. Tijdens het verblijf kan gebruik worden gemaakt van een hoog-laag bad. Alle kamers zijn bereikbaar voor rolstoelers, waarbij de lift ook de bovenverdieping bereikbaar maakt.

 

Van Laar is enthousiast dat zij een bijdrage mag leveren aan deze unieke zorgvoorziening en het realiseren van de droom van de initiatiefnemers.

 

Ontwerp: Architectenbureau Vincenth Schreurs BNA Aalten