Kantoor ‘optopping’ Pannekoek GWW te Vaassen (Project)


 

Op industrieterrein Eekterveld in Vaassen heeft Bouwbedrijf Van Laar een optopping gerealiseerd op het kantoorpand van Pannekoek GGW. Door de groei die dit bedrijf doormaakt was meer kantoorruimte noodzakelijk. Een extra verdieping op het bestaande kantoor bleek de beste oplossing.

 

Ruimte door optoppen

Het optoppen werd de beste keuze, mede omdat hier in het verleden, tijdens de nieuwbouw van het pand, al constructief rekening mee was gehouden.

De extra verdieping die nu op de huidige dakvloer is gebouwd, biedt ruimte aan een ruime vergaderruimte, twee extra kantoren met totaal vier werkplekken, sanitaire voorzieningen, een pantry en een dakterras. De extra etage is te bereiken via een fraaie stalen trap centraal in het kantoorgebouw.

 

Prachtige werkplekken

De dakopbouw is gerealiseerd door middel van een staalconstructie, waarbij de gevel is voorzien van grote aluminium puien en de gesloten geveldelen van sandwichelementen welke aan de buitenzijde zijn afgewerkt met een onderhoudsarme hardkunststofbeplating in de kleur van de bestaande kozijnen.

Het zijn heerlijke werkplekken geworden die een prachtig ruim uitzicht bieden over de groene omgeving van het Eekterveld.

 

Ontwerp: Bouwontwerp de Jong Vaassen