Vernieuwbouw De Krugerstee te Vaassen

De Krugerstee is momenteel gevestigd aan de Westerenkweg 23 in Vaassen. Het terrein waarop de school staat, maakt deel uit van een grotere plot, waarop nog twee schoolgebouwen staan. Daarnaast is er sprake van openbaar groen. Eén van deze andere twee schoolgebouwen is van basisschool ’t Mozaïek van Stichting ProCon. Het andere schoolgebouw was voorheen in gebruik door basisschool Rotonde en later door Montessorischool Vaassen.

 

De vernieuwbouw van een school voor De Krugerstee geschikt voor basisonderwijs te Vaassen, groot circa 1.330 m2 bvo.

 

De werkzaamheden bestaan uit het slopen van diverse bestaande onderdelen en het saneren van het asbest. Vervolgens zal eerst de constructie helemaal aangepast worden en komt er in het midden van het gebouw een grote staalconstructie voor de kas. De buitenzijde wordt voorzien van nieuwe dakbedekking, nieuwe overstekken, gevelbekleding en aluminium kozijnen. Binnen wordt de school helemaal opgefrist en gemoderniseerd, ook komt er in de kas een grote podiumtrap.

 

Op het gebied van de installatie wordt de upgrade gemaakt naar het frisse scholen concept, daarnaast wordt het dak voorzien van de nodige zonnepanelen en wordt de totale installatie inclusief het sanitair geüpgraded naar de eisen van deze tijd.

 

Bouwbedrijf Van Laar doet de bouwkundige werkzaamheden en installatiewerkzaamheden inclusief coördinatie en alle genoemde werkzaamheden vallen onder één perceel.

 

In maart gaan we starten en we hopen als alles volgens planning verloopt begin 2022 het vernieuwde gebouw op te leveren. Op naar een mooie en duurzame school!

 

 

Bouwkundige uitwerking is names MORFIS verzorgd door architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra (GAF). Het installatieontwerp is gemaakt door Vintis Installatieadviseurs B.V. en het constructieontwerp door SWINN B.V. Het projectmanagement en de directievoering tijdens de bouw is in handen van PentaRho.


Terug naar 'Verbouw'