Verbouw en uitbreiding woning te Emst


EMST - Vaak voldoet een woning niet meer aan alle wensen van de nieuwe bewoners. Dit was ook het geval bij de nieuwe eigenaren van een vrijstaande woning aan de Tolweg in Emst. Zij wensten een grote woonkeuken met aparte toiletruimte en een aantal aanpassingen in de bestaande woning. Het project wordt in bouwteam gerealiseerd, waarbij Van Laar, onder andere in samenwerking met BGreen engineering, ook haar bijdrage mocht leveren om de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar het bouwplan.

 

De woning werd uitgebouwd aan de noordzijde, waardoor er een ruime woonkeuken ontstaan. De uitbouw is voorzien van een dwarskap die qua ontwerp en detaillering past bij de uitstaling van het huidige woonhuis. In deze woonkeuken is een op maat gemaakte keuken geplaatst en is de nieuwe vloer direct voorzien van vloerverwarming. Ook is tijdens de verbouw een aparte rolstoeltoegankelijke toiletruimte worden gerealiseerd.

 

Overige aanpassingen zijn een aantal draaiende delen in de gevel, wijzigen en moderniseren van een aantal installatietechnische zaken en de realisatie van de door de klant zo gewenste gassfeerhaard. Door de klant wordt ook waarde gehecht aan duurzaamheid, wat zich naast andere maatregelen als laagtemperatuur verwarming onder andere uit in het gebruik van zonnepanelen.

 

Door de bouwteamsamenwerking is er een effectief en snel voorbereidings- en uitvoeringstraject tot stand gekomen dat perfect aansluit aan het gewenste verhuismoment van de opdrachtgever. Zo wordt verbouwen leuk!