Voortgang recreatiewoning te Vaassen


VAASSEN –  Na de bouwvak is er gestart met de realisatie van een recreatiewoning die direct grenzend aan Het Kroondomein “Het Loo” gebouwd wordt. Deze, in 3D uitgewerkte recreatiewoning, is opgebouwd uit houtskeletbouw delen welke in onze eigen werkplaats geprefabriceerd zijn.

 

De L-vormige recreatiewoning is gebouwd op een in het werk gestorte geïsoleerde begane grondvloer met vloerverwarming. De bekisting van deze vloer bestaat uit prefab geïsoleerde elementen welke tevens fungeren als fundering.

 

Op deze vloer zijn vervolgens door middel van houten spanten en prefab houtskeletbouwelementen, in een hoog tempo de contouren van de woning zichtbaar geworden. In het zelfde systeem is ook de houten verdiepingsvloer uitgevoerd.

 

Aan de buitenzijde is de woning afgewerkt met fraaie Siberische-lariksdelen welke op den duur mooi zullen vergrijzen, prachtig passend in de natuurlijke omgeving. Het dak van de recreatiewoning is opgebouwd uit zilverkleurige sandwich golfplaten die zorgen voor een opvallend contrast met de gevelbekleding in de sfeer van een schuurwoning.

 

De komende tijd zullen de vertrekken binnen, zoals woonkamer, keuken, 3 slaapkamers, 2 badkamers en een sauna worden ingedeeld en zal het interieur verder vorm krijgen. Dan volgen de afbouw en de afwerkingen. Zo wordt de binnenzijde van de elementen voorzien van een houten bekleding, waardoor ook binnen een natuurlijke uitstraling ontstaat.

 

De woning zal naar verwachting eind november opgeleverd worden.

 

Zie ook “Recreatiewoning passend in haar omgeving”