Renovatie bungalow-woning te Ugchelen


UGCHELEN: In de mooie plaats Ugchelen mag Bouwbedrijf van Laar de renovatie van deze jaren '70 woning realiseren. Bouwbedrijf van Laar is direct na aankoop betrokken bij het uitwerken van de plannen. Direct na de sleuteloverdracht zijn we gestart met de renovatie. 

 

De huidige kap was minimaal geïsoleerd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Aan de binnenzijde van de bestaande kap is begonnen met het na-isoleren tussen de balken. Er is voor gekozen tussen de balken te isoleren om zo nog voldoende ruimte te behouden in de gebruiksruimten.

 

Binnen zijn de ruimtes voorzien van gipsplaten welke afgewerkt zullen worden door middel van strak stucwerk. De vide zal worden voorzien van een nieuw dakraam, wat de lichtinval enorm zal verbeteren. Daarnaast wordt de vide opgetrokken tot aan de nok, wat een ruimtelijk gevoel zal geven.

 

Verder worden er diverse constructieve aanpassingen gedaan, worden er scheidingswanden geplaatst, komen er nieuwe kozijnen en deuren in en het electra wordt verlegd.

Door het verwijderen van de schrootjes plafonds, het opentrekken van de nok en het glad stucadoren van de wanden heeft de woning straks weer een moderne aanbik.