Van Laar krijgt opdracht voor de renovatie van CBS De Schakel te Harderwijk


HARDERWIJK – De christelijke basisschool De Schakel in Harderwijk is toe aan een renovatie. Bouwbedrijf Van Laar heeft het vertrouwen gekregen om dit project ten uitvoer te brengen. De school moet weer een eigentijdse uitstraling krijgen en er dient natuurlijk een meer leervriendelijke omgeving  te ontstaan.

 

Van de Poel architecten heeft het ontwerp voor de renovatie uitgewerkt. Door het faseren van de uitvoering ondervinden de leerlingen en hun leerkrachten zeer minimale overlast van de verbouwing en blijft de school tijdens de werkzaamheden gewoon in gebruik. De fasering bestaat uit 5 fases waar 3 steigerfases in opgenomen zijn. Om dit te realiseren is er goede samenwerking noodzakelijk met het bestuur, Van de Poel, Van Laar en overige betrokken partijen. Van Laar heeft hierbij de opdracht gekregen om  de totale coördinatie van het project op zicht te nemen, waaronder  het opstellen en bewaken van de overallplanning van de gefaseerde renovatie.

 

Werkzaamheden

Tijdens de eerste vier fases worden de lokalen en toiletgroepen aangepakt. Naast het vervangen van onder andere de kozijnen, daken en gevelbekleding worden intern de technische installatie, plafonds en vaste inrichting vervangen. Vervolgens zullen de trappenhuizen, de entree en de kantoren en nevenruimtes worden gemoderniseerd. Zo krijgt de school van binnen en buiten weer een complete eigentijdse uitstraling.

 

Planning

De eerste fase, met daarin het vernieuwen van de lokalen, zal eind april 2017 van start gaan. De verschillende fases zullen elkaar daarna gaan opvolgen, zodat naar verwachting het project na de bouwvak kan worden opgeleverd. CBS De Schakel ziet uit naar de prachtige, bijdetijdse leer- en werkomgeving voor hun leerlingen en leerkrachten.