Uitbreiding bedrijfspand Duratherm Elburg


ELBURG: Afgelopen vrijdag is Bouwbedrijf van Laar gestart met de uitbreiding van het bedrijfspand van Duratherm in Elburg. Dit keer geen normale uitbreiding op de begane grond, maar een extra verdieping op het bestaande kantoorpand.

 

Het grondwerk is inmiddels gereed en er is een start gemaakt met de stalen buispalen. Vervolgens zal de fundering worden gestort en kan begonnen worden met de verdere opbouw.

 

Bouwbedrijf Van Laar is in een vroeg stadium benaderd voor dit project en heeft meegedacht in een efficiënt ontwerp dat passend is binnen het budget. Na akkoord op dit plan heeft zij ook de gehele coördinatie over de verdere engineering gedaan. Zo is er in bouwteam een goed en mooi plan ontstaan. Hiermee proberen we de risico's betreffende de uitvoering vooraf te elimineren en in een kort tijdsbestek de uitbreiding te realiseren, zodat de gebruikers van het pand zo min mogelijk hinder ondervinden. 

 

Bovenop de bestaande kantoren komt een extra verdieping wat voor bedrijf gerelateerde doeleinden gebruikt kan worden. Tevens komt er naast het bestaande pand een uitbreiding met extra bergruimte, op de verdieping extra kantoorruimte en een lift naar de nieuw te bouwen 2e verdieping.

 

Als alles volgens planning verloopt vindt de oplevering in oktober plaats.