Renovatie van Dorpshuis De Hezebrink in Emst formeel bekrachtigd


EMST – Op donderdag 14 juli 2016 heeft de officiële ondertekening van de contracten plaatsgevonden voor de renovatie van Dorpshuis De Hezebrink. Bouwbedrijf Van Laar heeft het vertrouwen gekregen om als hoofdaannemer dit project tot uitvoer te brengen. Een prachtige multifunctionele voorziening die de “Huiskamer” van Emst moet worden, aldus voorzitter Gert Buitenhuis.
 
Bouwontwerp De Jong heeft het ontwerp uitgewerkt. Door het faseren van de uitvoering willen betrokken het Dorpshuis zoveel mogelijk laten doordraaien. De 21 verenigingen en instellingen kunnen dus gedurende de werkzaamheden gebruik blijven maken van het dorpshuis.  Om dat mogelijk te maken is goede samenwerking de basis.  Het bestuur, gemeente, ontwerper De Jong, Bouwbedrijf Van Laar en gecontracteerde nevenaannemers; Buitenhuis Schilderwerken, Installatiebedrijf Tiemens,, Kramer Elektrotechniek en GMM Luchttechniek, allemaal lokale / regionale bedrijven,  gaan daarvoor!

Moderne voorziening

De fase waarmee zal worden gestart is de nieuwe sportzaal met kleedkamers en berging op de plaats waar voorheen de peuterspeelzaal was gesitueerd. Het bestaande gebouw zal verder zoveel mogelijk worden behouden en gerenoveerd, zodat De Hezenbrink een moderne uitnodigende uitstraling zal krijgen.

Planning

De 1e fase met de nieuwbouw van de sportzaal zal enkele weken naar de bouwvak worden gestart en naar verwachting begin 2017 worden opgeleverd. Vervolgens zullen de andere fasen in de loop van 2017 volgen, waarmee Emst eind 2017 weer een prachtige bijdetijdse voorziening heeft.
 
Ontwerp: Bouwontwerp De Jong Vaassen
Foto’s ondertekening: Arrien Scholten Vaassens Weekblad