Hoogste punt vernieuwbouw De Krugerstee Vaassen


Vaassen - op vrijdag 16 juli was het feest bij de vernieuwbouw van de Krugerstee in Vaassen. Wethouder Erik Visser hees samen met locatiedirecteur Marije Beekman de vlag in het hoogste punt van de vernieuwbouw. Een mijlpaal in de uitvoering voor de realisatie van deze duurzame en moderne school. 

 

Wethouder Erik Visser: "Vaassen West krijgt er een tweede fantastische school bij. Ik vind het mooi om te zien dat de kinderen van de Krugerstee worden meegenomen bij de bouw van de nieuwe locatie. Eigentijds, duurzaam en klaar voor de toekomst." 

 

Ook op De Krugerstee volgen de leerlingen de bouw van hun nieuwe school. Je hoorde de afgelopen periode veel getimmer en gezaag. De Kleuters kochten in de kluswinkel verfspullen en bouwde de mooiste dingen. In de pauzes gingen diverse groepen kijken bij de bouwplaats aan de overkant van het veld. Ze vertelde enthousiast over wat ze zagen gebeuren. Vol verbazing keken ze naar de hele hoge kraan. Ze waren dolenthousiast. Het begint steeds meer te leven. Een echt hoogtepunt.

 

Het vernieuwde pand word in alle facetten afgestemd op de onderwijsvisie van de school rondom toekomstbesteding onderwijs. Niet alleen het onderwijs wordt toekomstbestendig maar ook het gebouw. Het wordt een duurzaam en comfortabel gebouw met schone en frisse lucht. De school wordt namelijk voorzien van ventilatie die voldoet aan frisse scholen klasse B. Een mooi feit is dat het energieverbruik ten opzichte van het huidige pand aanzienlijk minder wordt, doordat de school straks gasloos is, de thermische schil van het gebouw op nieuwbouwniveau zit en er zonnepanelen op de school komen.