De sloop van Wielink in Vaassen is begonnen


Bron: De Stentor

 

Het duurt even voordat hij de machine helemaal onder controle heeft. Maar als het dan lukt gaat het ook gelijk snel: wethouder Robert Scholten van de gemeente Epe heeft maandagmiddag het officiële startsein gegeven voor de sloop van de door velen vervloekte Wielink-locatie in Vaassen. De komende jaren moeten er achttien appartementen en een bibliotheek verrijzen aan de Dorpsstraat en het aangrenzende Ter Heerdtspad.

Verloedering

Garage Wielink is bekend in Vaassen. Maar toen de firma in 2003 stopte, verloederde het pand in het absolute centrum van het dorp snel. De herontwikkeling van de bekende Wielink-locatie heeft al meer dan 15 jaar de aandacht, maar nu is er eindelijk een plan rond en definitief.

De ontwikkelaars van het nieuw te bouwen ‘Ter Heerdtshof’, Henk Nijhuis en Dies van Vemde van OnzeBouwmeester, zijn blij. Zij laten achttien appartementen en een onderkomen voor de bibliotheek in Vaassen bouwen op de plek van Wielink. ,,We verwijderen vergane glorie en gaan geschiedenis schrijven’’, meldt Dies van Vemde tijdens de start van de sloop aan de aanwezigen.

Bouwvak

Ter Heerdtshof bestaat uit twee complexen. In de eerste zit ook de bieb van circa vierhonderd vierkante meter groot. De tweede is meer een hofje en is via het Ter Heerdtspad straks goed te zien. ,,Vlak voor of na de bouwvak moet de sloop gereed zijn. Daarna gaan we bouwen’’, zegt Van Vemde.

Eper wethouder Robert Scholten is blij met de ontwikkelingen. ,,Vijftien van de achttien appartementen zijn verkocht aan mensen uit Vaassen. Er is duidelijk behoefte aan. Mooi dat dit ook samen met de bibliotheek kan, voor de leefbaarheid hier belangrijk.’’

Projecten

Een bewoonster die er komt te wonen is Gerda Kamphuis uit Vaassen. ,,Op huisnummer twee’’, weet ze al. ,,Het is leuk om te zien dat het nu start, ik hoop er snel te kunnen wonen’’, zegt ze. Dat geldt ook voor toekomstig buurtgenoot Leon Moolhuijzen: ,,Ik kan niet wachten, ben blij dat ze aan de slag gaan. Mooi dat ik hier in het centrum kom.’’

De Wielink-locatie is niet het enige nieuwbouwproject in het centrum van Vaassen. In het voormalige Rabobankgebouw verrijzen momenteel appartementen. En deze dinsdagavond is er een infoavond in De Wieken over de huidige locatie van de bieb aan de Kerkweg, waar dertien appartementen moeten komen onder de naam ‘Residence Isendoorn’. Tot slot zijn er gesprekken met de Dekamarkt over nieuwbouw van de supermarkt, waar waarschijnlijk ook 29 huurwoningen boven komen.